روشنایی فروردین
LOADING
image desc

روش‌های انتخاب لامپ مناسب برای گیاهان مختلف

دسته بندی : عمومی,

هنگامی که به کشت و پروش گل و گیاه داخل فضا های کم نور یا بسته فکر می کنید، باید بدانید که نور مطلوب و به اندازه، برای رشد گیاهان بسیار ضروری است.
انتخاب لامپ مناسب می تواند در روند رشد گیاه، سلامت و کیفیت آن بسیار تاثیر گذار باشد، اما با تنوع گزینه های موجود برای تهیه چراغ رشد گیاه این کار ممکن است برای شما چالش برانگیز باشد.
در این راهنمای جامع که توسط وب سایت تخصصی صنایع الکترونیک فروردین تهیه شده است عواملی را که باید در نظر گرفته شوند را برسی کرده و نکات مفیدی را جهت انتخاب لامپ مناسب برای انواع گیاهان ارائه می دهیم.

شناخت نیازهای نوری گیاهان شما:

هر گل و گیاه بسته به نوع خود یک سیستم متفاوت دارد و این یک امر کاملا طبیعی است، یعنی نمیتوانیم برای همه ی محصولات خود نسخه یکسان بپیچیم، پس در ابتدا باید اطلاعاتی راجب محصولی که قصد پرورش آن را داریم بدست آوریم تا بتوانیم یک لامپ مناسب برای آن تهیه کنیم، نیاز های نوری به 2 گروه اصلی تقسیم می شوند:

الف) گیاهان با نور کم: مانند گیاه مار /  پاتوس که در نور غیر مستقیم رشد می کنند.

ب) گیاهان نیازمند نور زیاد: مانند ساکولنت ها و گوجه فرنگی که به نور خورشید نیاز دارند

شناخت انواع مختلف لامپ‌های رشد(grow bulb):

حالا که با نیاز نوری گیاه خود آشنا شدید به سراغ برسی انواع لامپ های رشد می رویم، که هرکدام با کاربرد، مزایا و معایبی همرا هستند:

لامپ‌های فلورسنت رشد -Fluorescent grow lamps: مناسب برای نهاده‌ها و گیاهان با نور کم هستند، این لامپ‌ها بهره‌وری و طیف متعادلی از نور را منتشر می‌کنند.

لامپ‌های سدیم با فشار بالا (HPS): نور نارنجی-زرد را با شدت بالایی منتشر می کنند و برای گیاهان گلده و میوه‌ ده مناسب هستند. با این حال، ممکن است انرژی نوری کم تری نسبت به گرمایی که ایجاد می شود تولید کنند.

لامپ‌های متال هالید (MH): این مدل نور آبی را  منتشر و پخش میکند، برای تسریع  رشد گیاهان در مرحله جوانی و ابتدایی و گیاهان رویشی مانند کاهو مناسب هستند. غالباً لامپ‌های HPS برای یک طیف کامل استفاده می‌شوند.

لامپ‌های LED رشد: کارآمد از نظر انرژی و چند منظوره هستند، لامپ‌های LED در طیف‌های مختلف نوری قابل تنظیم می باشند که به شما امکان تنظیم نور را برای نیازهای خاص گیاهانتان می‌دهند. همچنین گرمای کم تری تولید کرده  که برای فضاهای کوچک مناسب هستند و راندمان انرژی بسیار بالایی دارند.

در نظر گرفتن طیف نور

گیاهان برای مراحل مختلف رشد، نیازمند طول موج‌های نوری مختلفی هستند. شناخت طیف نور به شما کمک می‌کند تا لامپی را انتخاب کنید که نیازهای خاص گیاهانتان را برآورده کند. به طور کلی:

الف. نور آبی (400-500 نانومتر): رشد گیاهان جوان و با برگ را بهینه و تسریع میکند

   ب. نور قرمز (600-700 نانومتر): گیاه را تحریک به شروع گلدهی و میوه دهی می کند و برای گیاهان گلده بسیار حیاتی است.

جالب است بدانید لامپ‌های LED این امکان را به شما می‌دهند که طیف را بر اساس مراحل رشد گیاهان خود تنظیم کنید و این میتواند یک گزینه عالی باشد.

 محاسبه شدت نور و پوشش:

شدت نور، که به واحدهای  مختلفی مانند لومن، لوکس و... اندازه‌گیری می‌شوند، برای رشد گیاهان حائز اهمیت هستند. گیاهان مختلف نیاز به شدت نور مختلفی دارند. همچنین پوشش لامپ را باید در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل شود که تمام گیاهان شما از نور کافی بهره‌مند می‌شوند.

گرمای تابشی را در نظر بگیرید:

هرچند برخی گیاهان از گرما بهره می‌برند، اما گرمای اضافی از لامپ‌های رشد می‌تواند به گیاهان شما آسیب بزند. لامپ‌های LED به طور عمومی کمتر از  لامپ‌های سنتی HPS یا MH گرما تولید می‌کنند.

برسی بودجه و دریافت کارایی جهت خرید لامپ رشد گیاه:

در انتخاب یک لامپ، به بودجه و هزینه‌های انرژی بلند مدت خود توجه کنید. در حالی که لامپ‌های LED ممکن است هزینه اولیه بالاتری داشته باشند، اما انرژی کارآمدتر و عمر طولانی‌تری دارند، که در نهایت هزینه‌های شما را در طولانی مدت کاهش می‌دهند.

سخن پایانی و نتیجه گیری :

در انتخاب لامپ رشد گیاه مناسب، برای محصولات خود مانند سبزیجات، گل ها و گیاهانی که قصد پرورش آنها را دارید، نوع چراغ، طیف روشنایی، شدت نور، نیاز های نوری، گرمای تابشی، فاصله و فضای تحت پوشش و بودجه باید بررسی گردد.

با فهمیدن و به کار گیری این موارد میتوانید یک محیط ایده آل و مناسب برای رشد سالم محصولات خود ایجاد کنید

شما هم می‌توانید در مورد این محصول نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید